tisdag 19 juni 2007

Stipendium och konferensbidrag att söka

STINT (Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning) ger i år Umeå universitet möjlighet att nominera ett par kandidater till att under ett år få möjlighet att vara del i ett lärarutbyte genom sitt stipendium "Programme for Excellent in Teaching". De universitet och collage som STINT samarbetar med präglas av ett stort engagemang i grundutbildning och "det goda lärandet". Lärare kan inte själva ansöka om detta stipendium utan rektor beslutar vilka som nomineras från respektive lärosäte. Kontakta Katarina Winka på UPC för mer information eller om du vill föreslå en nominering.

NSHU har avsatt 1 miljon kronor för konferensbidrag för högskolor och universitet. Högsta bidrag är på 200 000 kronor för nationell konferens inom pedagogisk utveckling, breddad rekrytering och IT-stödd distansutbildning som en del i NSHU:s arbete att skapa nätverk och samarbete. Läs mer om konferensbidraget eller kontakta Jonas Paulsson på NSHU.

Glad midsommar!

torsdag 14 juni 2007

Några konferenstips.

Nu har det blivit dags att skicka in sitt bidrag till NU 2008 . NU 2008 är en utveckling och sammanslagning mellan de tidigare konferenserna Netlearning och Utvecklingskonferensen.
Vi vet att det finns många lärare som gör spännande saker här på Umeå universitet så vi hoppas att se många Umebor på plats i Kalmar när det bär av. I och med skapandet av NU 2008 upphör de två tidigare nämnda konferenserna.

Högskoleverket anordnar en kvalitetskonferens med 1½ års mellanrum i samarbete med någon högskola alternativt universitet. Konferensen handlar om kvalitet och förbättringsarbete inom grundutbildning, forskarutbildning och forskning. Kvalitetskonferensen för 2007 äger rum i Umeå den 10-11 oktober.

Är du intresserad av genusaspekter på IKT till stöd för lärande håller GLIT Research Network ett symposium i Helsingborg 23-25 augusti på det temat. Fram till 15 juli kan man skicka in ett eget bidrag till symposiet.