torsdag 24 mars 2011

Reflektion som pedagogiskt verktyg i mötet mellan teori och praktik

Den 6 april kommer högskolelektor Hellen Dahl från högskolan Stord/Haugesund, Norge, att leda ett högskolepedagogiskt seminarium hos oss klockan 13-16. Det handlar om att hur man kan använda reflektion som ett pedagogiskt verktyg och som en brygga mellan teori och praktik.

Hellen Dahl kommer att behandla begreppet reflektion och hur det förhåller sig till lärande. Hon kommer också att ge exempel på hur reflektion kan användas som ett pedagogiskt verktyg i en professionsutbildning samt berätta om sin studie av sjuksköterskestudenters användning av reflektionsdagböcker.

Naturligvis kommer också seminariet att erbjuda tid för diskussion och erfarenhetsutbyte kring reflektion som pedagogiskt verktyg.

Du kan anmäla dig till seminariet senast den 1 april och om du klickar här kommer du till anmälningssidan där du också hittar mer information om seminariet.

onsdag 2 mars 2011

En lyckad konferens

Årets pedagogiska konferens har i veckan ägd rum i Naturvetarhuset. En lyckad konferens med deltagare från många fakulteter. Presentationerna som främst rör universitetspedagogik inleddes av Nils-Erik Wedman, tidigare pedagogisk konsult vid Umeå universitet, ett inspirerande anförande banade vägen för en rad intressanta presentationer.

Anders Fällström, vicerektor för utbildning vid Umeå universitet summerade konferensen och blickade framåt.


Nedan kommer några bilder från konferensen.