torsdag 3 december 2009

Juridiska aspekter på e‐lärande

Universitetspedagogiskt centrum, Universitetsjuristerna och Universitetsbiblioteket bjuder in till en seminarieeftermiddag med temat:

Juridiska aspekter på e‐lärande


Är mina föreläsningar upphovsrättsligt skyddade i Cambro? Kan jag som lärare stoppa en publicering av en inspelad föreläsning? Hur tillämpar man PUL på nätkurser? Är mina Power Point offentliga handlingar? Vad måste arkiveras och vad får gallras på en nätkurs? Får jag länka från Cambro direkt till artiklar som finns på UB?

Allt fler utbildningar vid Umeå universitet använder sig av flexibla undervisningsformer där Internet är ett naturligt inslag i undervisningen och många gånger även en förutsättning för att kursen ska kunna ges. Användningen av vår gemensamma lärplattform Cambro ökar stadigt. Föreläsningar, möten, seminarier och grupparbeten är bara några av de användningsområden där både lärare och studenter väljer nätet som arena. Samtidigt är juridiken kring undervisning på nätet inte helt lätt att överskåda. UPC i samarbete med Universitetsjuristen Chatarina Larson samt Universitetsbibliotekarien Helen Hed reder ut de vanligaste juridiska frågorna under en intensiv eftermiddag.

Välkommen!

Datum: 12 januari 2010
Tid: 13.15 – ca 16.00
Plats: Triple Helix, Samverkanshuset

Anmäl dig här

Vid frågor om seminariet kontakta Eva Svedmark, UPC. eva.svedmark@upc.umu.se

Inga kommentarer: