fredag 22 januari 2010

Två konferenstips

Jag tänkte flagga för två konferenser som kan vara av intresse för de som är intresserade av IKT och lärande: Den första konferensen anordnas av ITHU (IT i högre utbildning - ett nätverk som Umeå universitet är medlem i) har en konferens kring öppna lärresurser med titeln "Framtiden för OER i Sverige - policy och praktik". Konferensen pågår den 8-9 februari. Konferensen är en fortsättning på en kartläggning om OER (Open Educational Resources) i Sverige.

"Konferensen kommer att jämföra den svenska situationen med utvecklingen i Storbritannien och Norge. Den kommer att lyfta fram praktiska och strategiska frågor och diskuterar den framtida utvecklingen för OER i Sverige." (citatet är taget från inbjudan).
Är ni intresserade var som sker inom detta område bör ni snarast anmäla er. Länk och inbjudan hittar ni här.


Västsvenska kontaktnätet för flexibelt lärande anordnar en konferens med titeln "Framtidens e-lärande – nya roller för lärare, studenter och lärcentra". Elsa Dunkel från Tillämpad utbildningsvetenskap (gamla IML) här på UMU kommer att tala, liksom Stefan Hrastinski (KTH), Johan Lundin (Göteborgs Universitet) och Håkan Selg (Uppsala Universitet). Anna Bolander kommer att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter av lärcentra. Mer information om programmet och anmälan hittar ni här.


/Jörgen

Inga kommentarer: