fredag 30 september 2011

Kursdags i vår?

Nu är det dags att titta in på UPCs websidor och anmäla dig till vårens högskolepedagogiska kurser. Det finns nio kurser att välja bland, varav två på engelska. Det går bra att anmäla sig till de engelska kurserna även om du är svensktalande. Att gå en högskolepedagogisk kurs på engelska är att slå två flugor i en smäll: träna engelska samt lära sig högskolepedagogik inom något tema. De som inte talar svenska har dock förtur till de engelska kurserna.

En nyhet är kursen Teorier om lärande. Detta är en efterlängtad fördjupningskurs kring olika teorier om lärande som på något sätt har påverkat eller påverkar de uppfattningar om lärande som råder idag. Under kursen kommer du också att få arbeta med din egen syn på lärande och på vilket sätt den kan tänkas påverka din undervisning.

Om du anmält dig till någon kurs nyligen har du säkert märkt att vi bytt till ett nytt anmälningssystem. Du loggar in med hjälp av din CAS användare och en del uppgifter finns redan ifyllda i formuläret. Antagningsbeskedet skickas ut via anmälningssystemet och du går själv in i dina sidor och accepterar eller tackar nej till din kursplats. Systemet är inte helt perfekt än, men det förbättras hela tiden.

Vi ses i vår, eller redan i höst!

/Katarina, UPC

Inga kommentarer: