måndag 17 oktober 2011

Att undervisa på ett främmande språk...

Det är inte helt lätt att undervisa på ett språk som inte är ens modersmål. Som universitetslärare förväntas du kunna undervisa på engelska - och det klarar också de allra flesta universitetslärare av. Det hindrar inte att det kan vara en god idé att utveckla såväl sin språkförmåga som sin interkulturella kompetens!

Vi ordnar två verkstäder på detta tema i höst. Den första, som går av stapeln mellan 13.00 och 16.00 den 15 november, handlar om såväl det positiva i att undervisa på kurser med internationella studenter som en del dilemman i samband med kulturella möten. Kerstin Kolam från Statsvetenskap leder denna verkstad. läs mer här

Den andra, som äger rum mellan 13.15-16.00 den 2 december, handlar dels om att förbättra sin engelska språkförmåga, dels om att utveckla strategier för att kunna undervisa med lämpligt ordval och mer flytande tal. John Baker från Institutionen för språkstudier håller i denna verkstad. Här får man också chansen att innan verkstaden pröva på det interaktiva programmet Voicethread som gör det möjligt att få respons på uttalet! Läs mer här.

Välkommen med din anmälan! (epostadress för anmälan i länkarna ovan)
Maria Wester



Inga kommentarer: