måndag 3 september 2007

Äntligen terminstart!

Välkomna tillbaka alla kollegor vid Umeå universitet. Hoppas sommaren har varit lång och skön och att just du lyckades pricka in några soliga dagar på din ledighet.

Bland byggarbetare och traktorer fylls nu åter vårt campus med studenter. Klassrum och korridorer blir lite livligare, lite färggrannare och i ärlighetens namn mycket roligare att vara i när alla härliga studenter tar sig ton. Även våra digitala lärmiljöer befolkas av ett stort antal kunskapstörstande individer då distansstuderande är den grupp studenter som fortsätter öka även denna termin. Det är en verklig utmaning att även få våra distansare att känna sig som en del av Umeå universitet. Men den utmaningen tar vi, eller hur!

Hösten på UPC är fylld av kurser - som vanligt. Vi på UPC jobbar även vidare med diverse konsultuppdrag samt med två stora projekt (10 & 17 ur Handlingsprogrammet), ni vet de där projekten som ska ta lärarna vid Umeå universitet till högre höjder när det gäller universitetspedagogisk utbildning ;-) . En del av dessa projekt handlar om att se över och omarbeta hela vårt kursutbud. Vi rekommenderar därför alla som behöver komplettera en kurs hos oss att kika i sin kalender och försöka hitta en lucka att göra detta under hösten/våren 07/08.

Slutligen vill vi på UPC rikta ett stort GRATTIS till de tre projekten från Umeå universitet som lyckades få medel av NSHU för sina tvååriga pedagogiska utvecklingsprojekt:
* Examination på nätet, Agneta Hult, pedagogiska institutionen
* Nätverk för kvalitet i avancerade kurser, Svante Norrhem, institutionen för historiska studier
* Processbaserad bedömning genom blended learning, Brian Hudson, interaktiva medier och lärande (IML)

Vi följer dessa projekt med spänning!

Det var allt från mig.
/Eva Svedmark

PS. Nästa vecka bloggar Thomas Fritz.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att ni är igång med bloggandet igen!