torsdag 20 september 2007

Projekt under luppen

Tänk att det kan vara kul att bli granskad! Själv upplevde jag det imorse då projekt 10 och 17 i universitetets handlingsplan diskuterades tillsammans med uppdragsgivarna, dvs universitetets rektorer. Vi fick godkänt på båda projekten som UPC ansvarar för, och det känns extra bra att rektorerna ser detta som två mycket viktiga projekt. Båda handlar om att utveckla våra lärares pedagogiska kompetens och projekt 17 speciellt om lärarnas pedagogiska IKT kompetens.

Ni kanske redan har märkt att det börjar hända en del på universitetet med anledning av dessa projekt? På UPC:s kurser används och diskuteras IKT allt mer, och redan nästa år kommer vi att börja lägga om vårt kursutbud. Syftet är att kunna erbjuda universitetspedagogisk utbildning som både motsvarar verksamhetens behov och överensstämmer med nationella riktlinjer. Det kommer bland annat att bli fler kurser på engelska, i engelska och om att undervisa på engelska, dessutom kommer IKT att integreras ännu tydligare i kurserna.

Åter till glädjen att bli granskad. Jag har talat med flera lärare, studierektorer och programansvariga på senaste tiden med anledning av att jag gjort en uppföljning av det pedagogiska handlingsprogrammets implementering. Även om alla inte använt handlingsprogrammet vid det pedagogiska arbetet så var många glada att få frågan: På vilket sätt har det pedagogiska handlingsprogrammet givit avtryck i den pedagogiska verksamheten vid er fakultet/enhet/institution? Det finns så många goda exempel ute i verksamheten, och så få möjligheter att faktiskt få berätta vad man gör!

Är ni intresserade av goda exempel så missa inte Högskoleverkets Kvalitetskonferens den 10-11 oktober. Umeå universitet är värd för konferensen och du kan anmäla dig här.

Nu ska jag ta mig en promenad i det fina höstvädret. Till veckan flyttar halva UPC tillbaka in i den nyrenoverade korridoren där CUT satt förut. Välkommen att titta in!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Katarina, sjyst blogg som vanligt.
Hälsningar
//Kent Löfgren